Varför behöver elektroniska ledningsnät anpassas?

- 2021-06-08-

Vanliga elektroniska ledningsnät finns i de flesta elektroniska enheter. Även om vanliga elektroniska ledningsnät är vanligare än anpassade elektroniska ledningsnät, har anpassade elektroniska ledningsnät unika fördelar. Följande redaktör berättar fördelarna med anpassade elektroniska ledningar.

På grund av den ständigt ökande trenden med vetenskap och teknik ökar prestandakraven för elektroniska ledningsnät gradvis. Därför måste den elektroniska ledningsnätet fortsätta att förnya. Det är nödvändigt att börja med design. För att möta de ständigt ökande tekniska kraven utvecklas produktions- och monteringsmetoder ständigt.


Vilka är de specifika typerna av trådmaterial för elektroniska ledningsnät?
1. Bare koppartråd: Koppartrådens elektriska prestanda är bra, men nackdelen är att det är lätt att oxidera.

2. Silverpläterad koppartråd: Silverpläterad koppartråd har bättre elektriska egenskaper än förtennad koppartråd, men priset är högre.

3. Polyuretan emaljerad tråd: Polyuretan emaljerad tråd är av hög kvalitet och mjuk, används främst för hörlurar.

4. Kopparfolietråd: Kopparfolietråd har god signalledning och flexibilitet, men eftersom den innehåller en fiberkärna absorberar den lätt fukt, vilket kan orsaka oxidation och svärta.

5. Förtindad koppartråd: Den ledande signalen från förtennad koppartråd är bra, den strandade ledaren är mer flexibel och den förtennade koppartråden kan effektivt förhindra oxidation.

6. Kopparklädd ståltråd: Även om kopparklädd ståltråd har kopparledningsförmåga och stålets seghet, försvinner den elektriska signalen för snabbt och kan inte användas som signaltråd.