Vad kan bilkablar användas för?

- 2021-06-08-

Medföljer hela bilens ledningsnät för att producera delar som är anslutna till strömkretsen. Hela branschkedjan för fordonsledningsnät inkluderar kablar och ledningar, radiofrekvensanslutningar, produktionsutrustning, tillverkning av fordonsledningar och industrikedjor i mitten och nedströms.

Användningen av fordonsledningsnät är mycket vanlig och kan användas i bilar, elektriska produkter, elektroniska datorer och kommunikationsutrustning. På nivå med olika elektroniska enheter, instrumentering och utrustning är bilkablar anslutna till hela bilens kaross, ungefär i en H -form.


Bilkabel kallas också bottentryckskabel, som skiljer sig från allmänna ledningar för hemförbättring. Allmänna hemförbättringstrådar är kopparkabelar med en viss styrka. Bilkablarna är alla kopparkablar med flera kärnor. Vissa koppartrådar är tunna som hår. Flera eller till och med dussintals mjuka koppartrådstrådar är inkapslade i ett plastisolerande rör (polyeten), vilket är mjukt och inte lätt att bryta.

På grund av det unika i bilindustrin är hela tillverkningsprocessen för ledningsnätet mer unik än andra allmänna fordonsledningar.

Tillverkningssystem för ledningsnät är grovt indelat i två kategorier:
1. Baserat på europeiska landsindelningar, inklusive mitt land: tillämpa TS16949 ledningssystem för att styra hela tillverkningsprocessen.
2. Dominerad av Japan: Till exempel har Toyota Motor och Guangzhou Honda sina egna ledningssystem för att styra hela tillverkningsprocessen.

Tillsammans med förbättringen av bilarnas roll blir den utbredda användningen av elektroniska apparatstyrsystem, mer och mer elektrisk utrustning, fler och fler kablar och hela fordonets ledningsnät tjockare och tyngre. Därför är utmärkta bilar utrustade med CAN-buss och använder flerkanals överföringssystemprogramvara. Jämfört med traditionella ledningsnät för kompletta fordon minskar flerkanals överföringsutrustning kraftigt antalet överföringslinjer och tillhörande programvara, vilket gör kablarna enklare.